Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 21 лютого 2022 о 11:37

В Троїцькій державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Луганській області фахівці провели зустріч з суб’єктами підприємницької діяльності, щодо застосування ПРРО або РРО фізичними особами - підприємцями, що перебувають на спрощеній системи оподаткування, а саме – платники єдиного податку ІІ - IV груп, які зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО).

Податківці розповіли, що суб’єкти господарювання мають можливість користуватися як апаратним, так і програмним РРО (далі – ПРРО).

Для реєстрації РРО/ПРРО суб’єкт господарювання, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись РРО/ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України (повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП).

Платникам було вручено пам’ятки щодо застосування ПРРО/РРО на безкоштовне програмне забезпечення для використання суб’єктами господарювання ПРРО, інструкції щодо встановлення та налаштування ПРРО, роз’яснення для платників з посиланням на головну сторінку офіційного веб-порталу ДПС України у спеціальному банері «Програмні РРО та QR- код для сканування.

Троїцька ДПІ