Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч податківців з платникам податків в Сичанській селищній раді Марківської ОТГ

, опубліковано 21 лютого 2022 о 11:34

Днями фахівці Марківської ДПІ Головного управління ДПС Луганській області провели в Сичанській селищній раді Марківської ОТГ інформаційну зустріч з платниками податків щодо декларування доходів громадян, отриманих за 2021 рік.

Податківці під час зустрічі надали роз’яснення щодо особливостей декларування доходів громадян за минулий рік. Вони наголосили, що обов’язок з подання річної декларації про майновий стан і доходи за наслідками 2021 року виникає у тих громадян, які протягом минулого року отримували доходи, що підлягають оподаткуванню.

Також було роз’яснено строки подачі та категорії громадян, які зобов’язані подати річну декларацію про майновий стан і доходи в 2022 році. Зокрема, фахівці акцентували увагу, що податкова декларація про майновий стан і доходи за 2021 рік подається в такі граничні строки:

- для громадян, які зобов’язані подати податкову декларацію – до 03 травня (включно) року, що настає за звітним. Податок на доходи фізичних осіб, зазначений у такій декларації, повинен бути сплачений до 1 серпня року, наступного за звітним.

- для громадян, які мають право на податкову знижку декларація подається по 31 грудня 2022 року (включно).

Разом з тим зазначено, що обов’язок платника податку щодо подання податкової декларації вважається виконаним і податкова декларація не подається, якщо такий платник податку отримував доходи виключно:

- від податкових агентів, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;

- виключно від податкових агентів незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу, крім випадків, прямо передбачених ІV розділом ПКУ;

- від операцій продажу (обміну) майна, дарування, дохід від яких відповідно до розділу IV ПКУ не оподатковується, оподатковується за нульовою ставкою та/або з яких при нотаріальному посвідченні договорів був сплачений податок відповідно до розділу IV ПКУ;

- у вигляді об’єктів спадщини, які оподатковуються за нульовою ставкою податку та/або з яких сплачено податок відповідно до п. 174.3 ПКУ.

В ході проведення зустрічі були розглянуті конкретні приклади обов’язкового декларування доходів та подачі декларації за 2021 рік. А також питання щодо термінів і способів подання податкових декларацій. Особливо цікавив громадян порядок оформлення податкової знижки.

Крім того,під час заходу всім присутнім надані практичні рекомендації щодо заповнення декларації та надана друкована продукція (листівки, буклети, пам’ятки) з питань декларування доходів громадян.

Марківська ДПІ