Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Власники нерухомості сплатили до місцевих бюджетів майже 130 тис. грн податку на нерухоме майно

, опубліковано 22 квітня 2021 о 14:51

Станом на 20.04.2021 фізичним особам – власникам об'єктів нерухомості сформовано 19 тис. податкових повідомлень-рішень з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. До сплати визначено податку на загальну суму 2,28 млн гривень. Це на 117,1 тис. грн більше аналогічного періоду минулого року.

До місцевих бюджетів власники нерухомості вже сплатили 129,8 тис. грн податку на нерухоме майно. Про це повідомила заступник начальника Рубіжанського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Луганській області Катерина Логвиненко.

У відомстві нагадали: податок на нерухомість нараховується на загальну площу об'єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток. При цьому пільгові розміри площі майна, на які не нараховується податок, складають: для квартири/квартир незалежно від їх кількості – 60 кв. метрів; для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – 120 кв. метрів; для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в т.ч. їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), – 180 кв. метрів. Податкове зобов’язання з податку сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Рубіжанський сектор організації роботи

організаційно-розпорядчого управління