Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларування доходів - конституційний обов'язок громадян

, опубліковано 16 квітня 2021 о 15:32

Про особливості цьогорічної кампанії декларування доходів громадян газеті «Время» розповіла начальник Станично-Луганського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Луганській області Світлана Оберемок.

«В Україні завершується кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році. Щороку подавати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік – конституційний обов’язок громадян», – повідомила вона.

Світлана Оберемок зазначила, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

Податківець також розповіла про основні випадки подання податкової декларації про майновий стан і доходи, граничні строки подання декларації за 2020 рік та нагадала, що своєчасно сплачені до бюджету податки є складовою добробуту регіону, зокрема, та країни в цілому.

 Старобільський сектор організації роботи

Організаційно-розпорядчого управління