Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія»: актуально про декларування 2021

, опубліковано 14 квітня 2021 о 10:14

Днями у Попаснянській ДПІ Головного управління ДПС у Луганській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія». На питання платників відповідав начальник інспекції Олег Волошинов.

У який спосіб можна подати декларацію про майновий стан і доходи?

Платник податків може обрати зручний для себе спосіб подання податкової декларації про майновий стан і доходи. Наприклад, особисто або уповноваженою на це особою; надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

Упереджуючи поширення коронавірусної хвороби COVID-19, рекомендуємо подавати декларацію в електронному вигляді за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника».

Громадянин вже подав декларацію на отримання податкової знижки та самостійно виявив помилку. Чи можна подати уточнюючу декларацію?

Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації.

У випадку, якщо були виявлені документально підтверджені суми, що не були враховані при поданні річної податкової декларації, для реалізації свого права на податкову знижку платник податку може подати уточнюючу декларацію до 31 грудня включно наступного за звітним податкового року, оскільки право на податкову знижку надається лише за наслідками звітного податкового року.

Лисичанський сектор організації роботи

організаційно-розпорядчого управління