Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи потрібно скасовувати реєстрацію програмного РРО у разі зміни адреси господарської одиниці?

опубліковано 09 липня 2024 о 08:16

Головне управління ДПС у Луганській області нагадує, що у разі зміни найменування або адреси господарської одиниці, де використовується програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО), здійснюється перереєстрація ПРРО. Для перереєстрації подається заява про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО з позначкою «Перереєстрація» (п. 8 розд. ІІ Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547» із змінами та доповненнями.

При цьому, фіскальний номер ПРРО не змінюється у разі його перереєстрації та зберігається за ПРРО до дати його скасування. 

Зміна ПРРО не залежно від їх виробників та/або зміна господарської одиниці не потребують скасування реєстрації ПРРО.

Звертаємо увагу, що на вебпорталі ДПС функціонує банер «Програмні РРО» (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro), де розміщено актуальні нормативно-правові акти, які регулюють відносини у сфері реєстрації та застосування РРО/ПРРО, відповіді на поширені питання, що надходять до ДПС від користувачів РРО/ПРРО, презентаційні матеріали тощо. 

Також у банері є: покрокові інструкції зі встановлення та налаштування ПРРО; відеоуроки щодо реєстрації ПРРО та відеоінструкція щодо Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців; роз’яснення та зразки документів для отримання кваліфікованих сертифікатів електронних печаток для ПРРО та ряд інших матеріалів, які зацікавлять користувачів ПРРО.