Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одноразове добровільне декларування – це твій правильний вибір

, опубліковано 13 жовтня 2021 о 11:30

Податківці Луганщини провели онлайн-зустріч з представниками громадської організації у сфері спорту та детально обговорили питання застосування процедури одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Було зазначено, що вже з 1 вересня 2021 року громадяни України мають можливість скористатися правом подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки і збори до 1 січня 2021 року. При цьому у добровільній декларації не потрібно вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

Фахівці Головного управління ДПС у Луганській області також повідомили учасникам, що сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом протягом тридцяти календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації. У разі вибору декларантом ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, що передбачає сплату такого платежу трьома рівними частинами, сплата цього збору здійснюється в наступному порядку: першого платежу – протягом тридцяти календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації; другого платежу – до 1 листопада 2023 року; третього платежу – до 1 листопада 2024 року.

«Наш добробут залежить від наших власних рішень. Ми повинні стати частиною змін, які хочемо бачити в нашому суспільстві», – зазначила заступниця начальника Головного управління ДПС у Луганській області Людмила Хворостян.