Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості та порядок добровільного декларування

, опубліковано 24 вересня 2021 о 10:03

В Головному управлінні ДПС у Луганській області в рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування відбулась онлайн-зустріч з Кремінською районною громадською організацією «Жінки діла».

Фахівці відомства розповіли, що у відповідності до норм законодавства, одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається фізичною особою у випадку наявності у такої особи активів, які були придбані за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування.

Учасникам зустрічі роз’яснили, у який термін та спосіб можна подати декларацію, а також, які активи підлягають оподаткуванню.

«Широка поінформованість суспільства про всі новації податкового законодавства, максимальна консультативна допомога громадянам сприяє зростанню рівня добровільної сплати податків», - зазначила заступник начальника податкової Луганщини Людмила Хворостян на завершення.