Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Система моніторингу податкових ризиків захищає інтереси держави

, опубліковано 02 липня 2021 о 08:39

Заступник начальника Головного управління ДПС у Луганській області Людмила Хворостян поінформувала представників ЗМІ регіону про роботу системи моніторингу податкових ризиків при реєстрації податкових накладних, яка запобігає ризикам у фінансовій сфері.

За її словами, податківці значну увагу приділяють аналітичній роботі, застосовують ризикоорієнтований підхід у роботі з платниками. Це дозволяє сфокусувати увагу на ризикових платниках та, застосовуючи методи податкового контролю, забезпечувати належний процес реагування на податкові порушення.

Людмила Хворостян повідомила, що протягом червня поточного року фахівцями управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС у Луганській області за результатами моніторингу Єдиного реєстру податкових накладних сформовано та направлено до ДПС України перелік ймовірно ризикових суб'єктів господарювання, які здійснюють реалізацію товарів відмінних від придбаних, на суму ПДВ 0,1 млн гривень.

Як правило, вони не мають достатніх трудових ресурсів, виробничо-складських приміщень та іншого майна, яке економічно необхідне для виконання такого обсягу документально оформлених операцій, також на підприємствах відсутні власні основні засоби, директор та головний бухгалтер представлені в одній особі, тощо.

Людмила Хворостян  акцентувала увагу, що належне застосування системи моніторингу податкових ризиків розширило поле для діяльності сумлінних легальних платників податків, які і забезпечують стабільні надходження до державного бюджету.