Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Внесено зміни щодо правил роботи програмних РРО

, опубліковано 02 липня 2021 о 08:27

Про це розповів заступник начальника Головного управління ДПС у Луганській області Євген Жердєв в коментарі журналісту радіоканалів УР-1 та FM «Пульс».

За його словами, Постановою КМУ від 19 травня 2021 року № 494 «Про внесення змін до постанов КМУ від 18 лютого 2002 року №199 та від 2 березня 2016 року №149» затверджено зміни до низки нормативних актів щодо реалізації фіскальних функцій програмними реєстраторами розрахункових операцій (ПРРО) для різних та окремих сфер застосування.

Євген Жердєв розповів, для спрощення роботи з ПРРО, суб’єктам господарювання надається можливість застосування в ПРРО разом з кваліфікованим електронним підписом удосконаленого електронного підпису та/або удосконаленої електронної печатки (як спрощеного варіанту) для оформлення розрахункових документів та передачі їх до фіскального сервера ДПС.

«Також забезпечується можливість здійснення операцій з видачі готівкових коштів держателям електронних платіжних засобів через ПРРО (наразі такі операції доступні тільки для класичних реєстраторів розрахункових операцій)», - підсумував заступник начальника податкової регіону.