Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Виправлення помилок у додатках 1, 2 або 3 до єдиної звітності

, опубліковано 05 травня 2021 о 08:48

У Головному управлінні ДПС у Луганській області розповіли. Для виправлення помилок у додатках 1, 2, 3 до єдиної звітності слід сформувати відповідний додаток з типом «Звітний новий». В ньому зазначаються лише рядки, які уточнюються на підставі інформації з попередньо поданого Розрахунку з типом «Звітний» або «Звітний новий». Розрахунок здійснюється відповідно до розділу V Порядку № 4.

Відповідно до пп. 5 п. 9 розділу V Порядку у разі виявлення платником єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі - єдиний внесок) aбо його правонаступником в додатках 1, 2 або 3 до Розрахунку помилки лише в реквізитах, що стосуються застрахованої особи та не стосуються сум нарахованого єдиного внеску, у відповідному додатку з типом «Звітний новий» проводиться коригування лише за рядками, які уточнюються на підставі інформації з попередньо поданого розрахунку з типом «Звітний» або «Звітний новий» у порядку, визначеному абз. 5 п. 6 розділу V Порядку, а саме: для заміни одного помилкового рядка іншим потрібно виключити помилкову інформацію та ввести правильну інформацію, тобто повністю заповнити два рядки, один з яких. включає попередньо внесену інформацію, а другий вносить правильну інформацію. У такому разі в першому рядку відповідної графи вказується «1» - рядок на виключення, а в другому - «0» - рядок на введення.

Для виключення одного помилкового рядка з попередньо поданої (прийнятої) інформації потрібно повторити всі графи такого рядка i у відповідній графі додатків вказати «1» - на виключення рядка (абз. 3 п. 6 розділу V Порядку).

Для введення нового або пропущеного рядка потрібно повністю заповнити всі його графи i у відповідній графі додатків вказати «0» - на введення рядка (абз. 4 п. 6 розділу V Порядку).

Разом з тим, для проведення коригувань платнику необхідно сформувати та подати Розрахунок з типом «Звітний новий», який має містити обов’язкові реквізити, визначені в рядках 01 - 05 та у рядку 031 для платників єдиного внеску, а також інформацію про додатки, у яких буде проводитись коригування, та їx кількість, що визначені в рядку 06 Розрахунку. При цьому додатки, інформація щодо яких не коригується, у рядку 06 не вказуються та відповідно не подаються (п. 8 розділу V Порядку).