Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування!

, опубліковано 24 лютого 2020 о 14:48

З 1 січня 2020 року розпочався етап подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2019 рік. Відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» державні службовці, інші суб’єкти декларування, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – декларація), за минулий рік за формою, яку визначає Національне агентство.

Акцентуємо увагу на тому, як можна отримати довідку про доходи онлайн через Електронний кабінет платника податків при наявності електронного ключа:

  1. 1. Зайдіть на головну сторінку Електронного кабінету платника податків через веб-портал ДПС або за адресою: cabinet.tax.gov.ua.

  2. 2. Увійдіть до Електронного кабінету за допомогою електронного ключа.

  3. 3. Натисніть кнопку «Увійти». Якщо ключ дійсний, на екрані з’явиться запис «Ключ успішно завантажено».

  4. 4. В розділі «ЕК громадян» оберіть «Запит про суми виплачених доходів» та натисніть кнопку «Створити».

  5. 5. Заповніть реквізити у формі та натисніть кнопку «Зберегти» у лівому верхньому кутку.

  6. 6. Натисніть кнопки «Підписати» та «Відправити». Запит відобразиться у каталозі відправлених документів в розділі «Вхідні/вихідні документи».

  7. 7. За результатами обробки Запиту до особистого Електронного кабінету платника податків надходить повідомлення «Відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів…», яке можна переглянути у вкладці «Вхідні документи» розділу «Вхідні/вихідні документи». Цю відповідь можна скачати або роздрукувати.

Нагадуємо, що за вчинення корупційних правопорушень або правопорушень, пов’язаних з корупцією, статтею 65 Закону України «Про запобігання корупції» встановлено кримінальну, адміністративну, дисциплінарну та/або цивільно-правову відповідальність.