Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації в податковій сфері на засіданні «круглого столу»

, опубліковано 20 січня 2022 о 14:59

Днями фахівцями Рубіжанської ДПІ Головного управління ДПС у Луганській області було проведено «круглий стіл» з представниками громадської організації «Асоціація підприємців трикотажників».

Під час засідання обговорювалися питання реєстрації та запровадження з 1 січня 2022 року реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій для платників єдиного податку II, III та IV груп та переваги користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України.

Начальниця Рубіжанської ДПІ Марина Марченко надала роз’яснення з питання реєстрації та запровадження РРО/ПРРО. Також вона розповіла про аспекти роботи підприємців на спрощеній системі оподаткування. Окремо зупинилася на деяких актуальних питаннях оподаткування доходів громадян, зокрема, від надання в оренду рухомого та нерухомого майна, від продажу нерухомості або авто тощо.

Також податківці акцентували увагу щодо переваг користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, в тому числі Електронним кабінетом, який забезпечує безконтактну взаємодію платників податків та контролюючих органів з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.

На завершення зустрічі Марина Марченко подякувала представникам громадськості та бізнесу за участь у засіданні «круглого столу» та побажала всім продуктивної роботи.

Рубіжанська ДПІ