Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одноразова (спеціальна) добровільна декларація

, опубліковано 13 жовтня 2021 о 14:07

Марківська ДПІ Головного управління ДПС у Луганській області повідомляє. Одноразова (спеціальна) добровільна декларація (далі – Декларація) подається в електронному вигляді через приватну частину Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua) після проходження електронної ідентифікації з використанням КЕП.

Для подання Декларації у головному меню приватної частини Електронного кабінету необхідно обрати режим «ЕК для громадян», перейти у розділ «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація» та натиснути «+Створити» для подальшого її заповнення.

Реєстраційні дані заповнюються автоматично та пропонується допомога при заповненні Декларації.

Заповнення адресних даних резидентами здійснюється шляхом вибору з випадаючого переліку після введення перших трьох літер назви населеного пункту.

Декларація заповнюється за розділами в довільному порядку. Перехід між розділами можна здійснювати по завершенню його заповнення з використанням «Назад», «Далі» або за розділами верхньої частини активного вікна.

Кожен розділ містить довідкову інформацію з якою можна ознайомитися шляхом натискання на «?».

Додавання рядків у розділах Декларації за допомогою «+», а видалення рядків – «Смітник».

Вид валюти обирається із запропонованого довідника та курс валюти заповнюються автоматично на дату складання декларації. Важливо, у разі якщо дата відправлення декларації не співпадає з датою її складання, доцільно переглянути відповідність курсу валют на дату відправлення Декларації.

При виборі ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, декларація передбачає автоматичний розрахунок суми Збору до сплати.

Декларант має можливість прикріпити до Декларації додатки, проставивши відповідну відмітку. Уразі наявності кількох додатків додавання здійснюється за допомогою «+».

Обов’язковою для заповнення, серед іншого, є інформація щодо відповідності Декларанта умовам за яких можливе подання Декларації.

Після заповнення Декларації здійснюється її збереження («Зберегти»), підписання («Підписати») та надсилання («Відправити») до ДПС.

Марківська ДПІ