Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Обговорювали податкову амністію з представниками територіальної громади Сєвєродонецького району

, опубліковано 15 вересня 2021 о 09:27

Днями в приміщенні Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації була проведена зустріч фахівців Головного управління ДПС у Луганській області, керівництва Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області та представників територіальної громади Сєвєродонецького району.

Під час зустрічі податківці розповіли про об’єкти, які підлягають оподаткуванню, хто має право скористатися податковою амністією, за якими ставками оподатковуються активи і в які терміни необхідно сплатити нарахований податок, а також про можливість громадян скористатися розтермінуванням сплати збору.

Була акцентована увага на тому, що декларація може бути подана тільки через приватну частину Електронного кабінету платника податків.

Фахівці податкової відповіли на запитання присутніх щодо практичного застосування норм Закону України № 1539-IX.

Наприкінці зустрічі представники відомства зазначили, що подання одноразової декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. У разі, якщо особа не скористається цим правом на одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів, вона вважатиметься такою, що їх не має. А якщо такі активи будуть виявлені у майбутньому, то платники будуть нести відповідальність за ухилення від сплати податків.

Сєвєродонецька ДПІ