Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про Порядок застосування РРО/ПРРО під час гарячої лінії

, опубліковано 29 липня 2021 о 16:44

У Рубіжанській ДПІ Головного управління ДПС у Луганській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія». На запитання платників податків відповідала начальниця Рубіжанської ДПІ Марина Марченко.

Як заповнюється графа 3 «Ідентифікатор ключа суб’єкта» Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого відкритого ключа, які застосовуються в ПРРО, якщо використовується кваліфікований електронний підпис на захищеному носії?

У Повідомленні про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (форми J/F139801) вказується значення, яке обирається із параметрів сертифіката безпеки, що складається з набору цифр та букв латинського алфавіту. Інструкція стосовно заповнення графи 3 «Ідентифікатор ключа суб’єкта» Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (для повідомлень щодо сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО) розміщена на офіційному вебпорталі ДПС https://tax.gov.ua на банері «Програмні РРО»/«Форми ПРРО»/«Інструкції щодо заповнення форм»/Інструкції щодо заповнення форм.

Як заповнити графу «реєстраційний номер екземпляру» реєстраційної заяви за ф. № 1-КОРО?

З метою заповнення розділу 3 заяви про реєстрацію книги обліку розрахункових операцій та/або розрахункової книжки за формою № 1-КОРО, суб’єкт господарювання може отримати інформацію щодо присвоєного реєстраційного номера екземпляру реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО), що включений до Реєстру екземплярів РРО, скориставшись Електронним кабінетом за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/registers/rro-instance. Пошук зазначеного реквізиту здійснюється відповідно до введених параметрів «серійний номер» та/або «Код моделі» для РРО, на який реєструється книга обліку розрахункових операцій.

Який алгоритм реєстрації електронної каси і касирів через Електронний кабінет?

З алгоритмом реєстрації каси і касирів, уповноважених здійснювати операції з касами на відповідному об’єкті, можна ознайомитись в меню «Програмний РРО» у вкладці «Документи Електронний кабінет» розділу «Допомога» Електронного кабінету платника.

Який порядок розрахунків та ведення КОРО у разі відключення електроенергії?

У разі відключення електроенергії розрахункові операції проводяться з використанням книги обліку розрахункових операцій (далі – КОРО) та розрахункової книжки (далі – РК), а після відновлення постачання електроенергії необхідно провести через реєстратор розрахункових операцій (далі – РРО) суми розрахунків за час роботи з використанням РК, а також відповідно до контрольної стрічки (у випадку обнуління оперативної пам’яті) – за час роботи, коли було відключення електроенергії, окремо за кожною ставкою податку на додану вартість, акцизного податку або іншого податку (збору), після чого слід виконати Z-звіт. За потреби виконується операція «службове внесення» на суму готівки, що зберігається на місці проведення розрахунків.

Рубіжанська ДПІ