Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові канікули у 2021 році

, опубліковано 15 липня 2021 о 11:41

У Новоайдарський ДПІ Головного управління ДПС у Луганській області повідомили наступне. Фізична особа – підприємець має можливість призупинити на місяць свій бізнес та отримати податкові канікули – піти у відпустку.

Скориставшись своїм правом на відпустку (п.295.5 Податкового кодексу України (далі-ПКУ)) платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Однак, Новоайдарська ДПІ наголошує, що у ФОП залишається потреба сплачувати єдиний соціальний внесок, який з 01.01.2021 року по теперішній час складає 1320 грн на місяць.

Для отримання податкової відпустки ФОП надає до податкової, за місцем реєстрації, заяву у довільній формі, в якій зазначає підстави отримання відпустки (п.295.5 ПКУ), обраний календарний місяць та прохання звільнити від сплати єдиного податку на вказаний період.

Заяву на відпустку ФОП можуть подати самостійно в паперовому вигляді до органу ДПС за місцем реєстрації або в електронній формі через «Електронний кабінет» за допомогою меню «Листування з ДПС».

Новоайдарська ДПІ