Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Застосування РРО та ПРРО платниками єдиного податку» - сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» у Рубіжанській ДПІ

, опубліковано 17 червня 2021 о 11:52

Днями у Рубіжанській ДПІ Головного управляння ДПС у Луганській області (далі - Рубіжанська ДПІ) відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Застосування РРО та ПРРО платниками єдиного податку». На запитання платників податків відповідала начальниця Рубіжанської ДПІ Головного управління ДПС у Луганській області Марина Марченко.

Чи мають право суб’єкти господарювання застосовувати РРО, які не включені до Державного реєстру РРО?

На території України при проведенні розрахункових операцій дозволяється застосовувати лише ті РРО, програмні РРО, які включені до Державного реєстру РРО. Отже, суб’єкти господарювання не мають право застосовувати РРО, які не включені до Державного реєстру РРО.

 Які документи подаються до контролюючого органу у разі перереєстрації РРО?

Відповідно до Порядку реєстрації та застосування РРО, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), у разі перереєстрації з метою використання РРО в іншій господарській одиниці суб’єктом господарювання або представником суб’єкта господарювання надається реєстраційна заява з позначкою «Перереєстрація» та реєстраційне посвідчення.

Після отримання належним чином оформлених документів у разі відсутності підстав для відмови посадова особа контролюючого органу не пізніше двох робочих днів з дня подання реєстраційної заяви проводить перереєстрацію РРО шляхом внесення змін до даних інформаційно-телекомунікаційної системи ДПС та розміщує в Електронному кабінеті в електронній формі та/або видає суб’єкту господарювання нове реєстраційне посвідчення.

Чи застосовується РРО при здійсненні безготівкових розрахунків?

Відповідно до статті 9 Закону України «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 № 265/95-ВР у разі здійснення розрахунків за товари, послуги у безготівковій формі (з рахунку на рахунок), через банківські установи, РРО чи ПРРО не застосовується. Безготівковими, вважаються оплати без використання платіжних карток, коли гроші з рахунку покупця переводяться на поточний рахунок продавця / виконавця, або покупець вносить оплату через банк, для зарахування на рахунок ФОП.

Рубіжанська ДПІ