Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці розповіли про електронні сервіси для платників податків

, опубліковано 05 квітня 2021 о 16:51

У Лисичанській ДПІ Головного управління ДПС у Луганській області відбулася зустріч. Податківці розповіли платникам про електронні сервіси від Державної податкової служби України.

Фахівці інспекції зазначили, що найпопулярніший спосіб спілкування з податковою сьогодні – це «Електронний кабінет платника». За допомогою цього сервісу можна сплатити податки, подати звітність, заяву, декларацію про майновий стан і доходи тощо. І це все в режимі онлайн.

Учасники заходу дізналися про новий сервіс «Е-повернення». Він дає змогу дистанційно подати заяву на повернення коштів та декларацію про майновий стан і доходи громадянина на отримання податкової знижки.

Присутніх поінформували про новинку від ДПС – сервіс «InfoTax». Завдяки якому, через месенджери Telegram та Viber, платники податків мають можливість дізнатись про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки документів, строки подання звітності та сплати податків.

На завершення спеціалісти розповіли про проєкти електронних сервісів ДПС України, зокрема: створення інформаційної системи електронного адміністрування акцизного податку; розвиток інформаційної системи для збору, зберігання, використання даних РРО/ПРРО; запровадження оновлених електронних послуг кабінету платника податків. А для створення сприятливих умов розвитку малого і середнього бізнесу в рамках експериментального проєкту через Портал «Дія» заплановано перевести близько 10 адміністративних послуг ДПС України.

Лисичанській сектор організації роботи

організаційно-розпорядчого управління