Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Що обговорювали під час онлайн спілкування з платниками податків

, опубліковано 16 січня 2021 о 11:11

Днями начальник Станично-Луганського відділу податків і зборів з фізичних осіб управління податкового адміністрування Головного управління ДПС у Луганській області Світлана Оберемок провела зустріч з бізнесом.

Податківець розповіла що, суб’єкти господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості, зобов’язані надіслати інформацію про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори про оренду нерухомості до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації.

Вона зазначила, щ законом України від 16 січня 2020 року № 466-ІХ внесено зміни до Податкового кодексу України. Тепер за порушення порядку та/або строків подання зазначеної інформації рієлтери несуть відповідальність. А саме: порушення суб’єктом господарювання, який провадить посередницьку діяльність, пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості, порядку та/або строків подання інформації про укладені за його посередництвом цивільно-правові договори про оренду нерухомості тягне за собою накладення штрафу в розмірі 680 гривень за кожне таке порушення.

Також предметом обговорення стали переваги подання звітності у електронному вигляді через Електронний кабінет та застосування програмних РРО.