Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про сплату єдиного внеску під час зустрічі з платниками податків у Лисичанську

, опубліковано 18 січня 2021 о 11:05

Як повідомила під час зустрічі начальник Лисичанського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Луганській області Ірина Філімонова, за 2020 рік від страхувальників лисичанської міської територіальної громади до бюджету надійшло 543,8 млн грн.

Вона зазначила, що незважаючи на карантинні обмежень в роботі суб’єків господарювання рівень сплати ЄСВ зростає. Це означає, що дедалі більше найманих працівників цікавляться відрахуваннями єдиного внеску зі своєї зарплати, розуміючи, що від цього залежить їх майбутнє пенсійне забезпечення.

Також під час зустрічі Ірина Філімонова розповіла про зміни у законодавстві які набули чинності з 1 січня 2021 року, а саме: про об'єднання звітності з єдиного внеску та податку на доходи з фізичних осіб.

Посадовець нагадала, що за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску на роботодавців накладається штраф у розмірі 20 відс. своєчасно не сплачених сум та нараховується пеня за кожний день прострочення.

Лисичанський сектор організації роботи

організаційно-розпорядчого управління