Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Старобільське управління: місцеві скарбниці отримали понад 21 млн грн плати за землю

опубліковано 30 липня 2020 о 10:57

За січень – червень 2020 року власниками землі та землекористувачами, які перебувають на обліку в Старобільському управлінні Головного управління ДПС у Луганській області, перераховано до місцевих бюджетів 21,5 млн гривень. Зокрема, платники плати за землю Старобільського району сплатили - 5,6 млн грн, Новопсковського району - 6,2 млн грн, Новоайдарського району - 7,7 млн грн, Марківського району - 2 млн гривень.

Найбільшу частку надходжень, а це 78 відс., перерахували власники земелі та землекористувачі - юридичні особи. Від них до бюджету надійшло 16,9 млн гривень. Від фізичних осіб надійшло 4,6 млн грн плати за землю.

Нагадаємо, що згідно із нормами Податкового кодексу України, власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

Юридичні особи самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня та подають податкову декларацію на поточний рік до податкових органів за місцезнаходженням земельних ділянок.

Нарахування фізичним особам сум податку проводиться контролюючими органами (за місцем знаходження земельної ділянки), які надсилають (вручають) платникові за місцем його реєстрації до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про сплату податку за землю.

Старобільське управління