Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як отримати витяг з Реєстру неприбуткових установ та організацій?

опубліковано 09 липня 2024 о 08:23

Головне управління ДПС у Луганській області інформує, що відповідно до п. 12 прим.1 Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.07.2016 №440 (далі - Порядок №440), неприбуткові підприємства, установи та організації можуть звернутися до контролюючого органу із запитом про отримання витягу з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Запит про отримання витягу з Реєстру за формою згідно з додатком 3 до Порядку № 440 подається до контролюючого органу за основним місцем обліку неприбуткової організації в один із таких способів: 

поштою; 

безпосередньо до контролюючого органу; 

засобами інформаційно-комунікаційної системи «Електронний кабінет», вхід до якої здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/ (розділ «Листування з ДПС»).

Усі розділи Запиту підлягають заповненню.

У запиті зазначається код згідно з ЄДРПОУ неприбуткової організації, який є критерієм пошуку відомостей у Реєстрі.

Запит обов’язково повинен бути підписаний керівником або особою, що має право підпису документів неприбуткової організації, із зазначенням дати.

Строк надання адміністративної послуги – 3 робочих дні.

Витяг з Реєстру неприбуткових установ та організацій або Повідомлення про відсутність відомостей у Реєстрі неприбуткових установ та організацій надсилається поштою за адресою (місцезнаходженням, податковою адресою) платника податків або особисто вручається платнику податку (його представнику) за основним місцем обліку платника податків, або засобами інформаційно-комунікаційної системи «Електронний кабінет».

Звертаємо увагу, що користувачі мобільного застосунку «Моя податкова» у розділі «Реєстри» можуть отримати інформацію з Реєстру неприбуткових установ та організацій.