Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний за стосунок «Моя податкова» - сучасний та зручний механізм отримання послуг від ДПС

опубліковано 18 червня 2024 о 08:10

«Моя податкова» - простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем.

Застосунок можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS!

Сервіс містить такі розділи: «Реєстри», «Послуги», «Повідомлення» та «Мої дані».

У розділі «Мої дані» застосунку можна отримати інформацію про:  

адресу реєстрації та фактичне місце проживання; 

обʼєкти оподаткування; 

обовʼязок сплатити суму грошового зобовʼязання (ППР);  

стан розрахунків з бюджетом. 

У розділі «Послуги» доступні функції направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів та подання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка), а також подання Облікової картки фізичної особи – платника податків (Форма № 1ДР), заяви про внесення змін до ДРФО (Форма № 5ДР), заяви про включення до Реєстру волонтерів. 

Розділ «Повідомлення» надає доступ до квитанцій, відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків, інформації з ДРФО про джерела/суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку та військового збору, листи контролюючого органу.

Знайти фіскальний чек чи марку акцизного податку, а також отримати дані з Реєстру платників ПДВ можна у розділі «Реєстри». Також цей розділ містить такі підрозділи, як Реєстр страхувальників, Реєстр платників єдиного податку, Реєстр неприбуткових установ та організацій.

Слід зазначити, що частина сервісів застосунку доступні без ідентифікації: перевірка чека, пошук акцизної марки, дані з реєстру платників ПДВ, єдиного податку. Інші сервіси доступні після ідентифікації будь-яким файловим кваліфікованим електронним підписом (далі – КЕП) або хмарним КЕП – ДіяПідпис, SmartID від Приватбанку та інші. 

Окрім цього, наразі у застосунку «Моя податкова» також доступні послуги для фізичних осіб-підприємців.