Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Черговий вебінар для платників податків щодо дотримання законодавства у сфері розрахункових операцій

опубліковано 28 березня 2024 о 13:25

Нещодавно у Головному управлінні ДПС у Луганській області відбувся черговий вебінар для платників податків на тему: «Застосування РРО/ПРРО. Видача фіскальних чеків при готівковому розрахунку».

Під час заходу фахівці Головного управління ДПС у Луганській області вкотре акцентували увагу присутніх на необхідності дотримання платниками норм законодавства, що набрали чинності з серпня 2023 року, зокрема про внесені зміни до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

Далі податківці нагадали, що інформація, яка проходить через РРО(ПРРО), зберігається в його фіскальної пам’яті, передається в органи ДПС через підключення до Інтернет і не може бути змінена або видалена. 

Також звернули увагу, що фіскальний чек є запорукою захисту прав громадян як споживачів надання гарантії, обмін або повернення товару, усунення недоліків тощо та оберігає від купівлі контрабандних чи фальсифікованих товарів.

Зустріч пройшла конструктивно і корисно для всіх, платники мали змогу задати питання фахівцям і отримали кваліфіковані відповіді.

Залишаємось на зв’язку:

Комунікаційна платформа:

lg.ikc@tax.gov.ua

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Луганській області
 
https://www.facebook.com/tax.lugansk
 
 

 


Головне управління ДПС у Луганській області