Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця та комунікація з бізнес-спільнотою Луганщини

опубліковано 27 березня 2024 о 13:02

Головне управління ДПС у Луганській області (далі – ГУ ДПС) продовжує політику відкритості та прозорості у своїй діяльності. Тому зацікавлена в інформаційних контактах та ефективній взаємодії з бізнес-спільнотою та громадськістю.

Нещодавно, за участі очільниці податкової служби Луганщини Ольги Височиної відбулась онлайн-зустріч з представниками територіального відділення всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» в Луганській області.

Під час зустрічі податківці надали відповіді на питання щодо особливостей справляння податку на прибуток підприємств та єдиного податку, а саме: Які періоди беруться до уваги при ідентифікації квартальної звітності та застосування податкових різниць? Як здійснюється виправлення помилок, самостійно виявлених платником податку у податковій декларації з податку на прибуток? Чи застосовується штраф та пеня при самостійному виправленні помилок в декларації з податку на прибуток у 2024 році? Збитки минулих періодів. Чи не втрачаються при поверненні з ЄП  2%? В тому числі мова про збитки, отримані у 2022 році до переходу на ЄП 2%. Порядок заповнення податкової декларації платника єдиного податку третьої групи. Як відображається загальна сума доходу в рядку 5 Податкової декларації платника єдиного податку третьої групи за 2023 рік та фінансовій звітності (сума доходу за рік всього чи тільки сума доходу по ставці 3% або 5%) та інші питання.

Окрему увагу Ольга Височина приділила одному з головних питань, яке турбує платників податків Луганщини, питання — перереєстрації з тимчасово окупованої території на підконтрольну Україні території.

Як зауважила керівниця відомства, на теперішній час обов’язку щодо перереєстрації підприємств не виникає та правочини проведені з платниками податків, місце реєстрації у яких окупована територія, є легітимними.

Ольга Височина пояснила, що Законом України від 15 квітня 2014 року № 1207-VII «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» (далі – Закон 1207) визначено окремі території України, що входять до складу Донецької та Луганської областей, які є окупованими російською федерацією (у тому числі окупаційною адміністрацією російської федерації) починаючи з 7 квітня 2014 року окремі території України, що входять до складу Донецької та Луганської областей, які є окупованими російською федерацією (у тому числі окупаційною адміністрацією російської федерації) починаючи з 7 квітня 2014 року. Межі та перелік районів, міст, селищ і сіл, частин їх територій, тимчасово окупованих у Донецькій та Луганській областях з цієї дати, визначено Президентом України за поданням Міністерства оборони України, підготовленим на основі пропозицій Генерального штабу Збройних Сил України (Указ Президента України від 7 лютого 2019 року № 32/2019).

«Після початку повномасштабної військової агресії російської федерації проти України змін до Указу Президента України від 7 лютого 2019 року №32/2019 не вносилось і перелік окупованих територій не розширювався. Тож на сьогодні відсутні правові підстави застосування положень Закону 1207 щодо суб’єктів господарської діяльності, які зареєстровані на території України, яка фактично тимчасово окупована російською федерацією після 24.02.2024», - наголосила Ольга Височина.

Залишаємось на зв’язку:

Комунікаційна платформа:
 
lg.ikc@tax.gov.ua

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Луганській області
 
https://www.facebook.com/tax.lugansk   

 

 

Головне управління ДПС у Луганській області