Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Увага! Щодо термінів сплати податкових зобов’язань у грудні 2023 року

опубліковано 27 грудня 2023 о 08:09

Граничний термін сплати податкових зобов’язань за листопад 2023 року припадає на 01 січня 2024 року. 

Згідно частини 6 ст. 6 закону України від 15 березня 2022 року № 2136-ІХ «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» для українців 01 січня 2024 року буде робочим днем, крім випадків, коли роботодавець прийняв самостійне рішення зробити його вихідним днем.

Отже, фахівці Головного управління ДПС у Луганській області звертають увагу на те, що в роботі банківських установ можливі зміни на кінець 2023 року, у зв’язку з чим рекомендуємо Вам проаналізувати наявність не сплачених податкових зобов’язань за поточний рік та здійснити їх сплату до 29 грудня 2023 року включно. 

Також нагадуємо, що абзацом першим п. 57.1 ст. 57 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) встановлено, що платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації, крім випадків, встановлених ПКУ.

Згідно з абзацом тринадцятим п. 57.1 ст. 57 ПКУ, якщо граничний строк сплати податкового зобов’язання припадає на вихідний або святковий день, останнім днем сплати податкового зобов’язання вважається операційний день, що настає за вихідним або святковим днем.

Дякуємо за розуміння!

Разом до нашої Перемоги!

Головне управління ДПС у Луганській області