Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Застосування РРО/ПРРО при здійсненні торгівлі через Інтернет-магазин

опубліковано 21 листопада 2023 о 08:09

Головне управління ДПС у Луганській області інформує, що платників щодо нюансів застосування РРО при здійсненні торгівлі через Інтернет-магазин.

Головне управління ДПС у Луганській області нагадують, що із 1 січня 2022 року застосування РРО та/або ПРРО є обов’язковим для фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку ІІ-ІV групи при продажу товарів, робіт, послуг, у разі здійснення розрахункових операцій у готівковій або безготівковій формі із застосуванням платіжних карток.

Незалежно від способу доставки та за умови повної попередньої оплати покупцем за реквізитами поточного рахунку продавця застосування РРО/ПРРО для нього є необов’язковим. В інших випадках слід враховувати, що якщо доставка товару здійснюється сторонньою кур’єрською службою, а оплата товару готівкою або за допомогою електронного платіжного засобу (ЕПЗ), то кур’єрська служба передає товар покупцю, проводить розрахунок та надає фіскальний касовий чек РРО/ПРРО, після цього кур’єрська служба перераховує вартість оплаченого товару зі свого рахунку на рахунок продавця.

Звертаємо увагу, що паперова та електронна форма фіскальних касових чеків є рівнозначними між собою та можуть видаватися у будь-якому випадку.

Під наданням фіскального касового чека слід розуміти всю варіативність можливих способів його передачі покупцю (споживачу).

Таким чином, видати фіскальний касовий чек на апаратному РРО та/або програмному РРО означає вручити покупцю його паперову форму та/або надіслати фіскальний касовий чек в електронній формі на абонентський номер або адресу електронної пошти покупця (споживача).