Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларування 2022: що необхідно знати

, опубліковано 22 лютого 2022 о 14:46

Для забезпечення якісного проведення деклараційної кампанії 2022 фахівці Головного управління ДПС у Луганській області інформують громадськість про особливості цього процесу.

Цього разу онлайн-зустріч проведено з представниками громадської організації «Невська громада».

Під час зустрічі податківці розповіли учасникам заходу, що громадяни, у яких відповідно до Податкового кодексу України виникає обов’язок подання декларації про майновий стан і доходи, повинні зробити це до 03.05.2022 включно.

Нагадали, що кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році, передбачає не лише сплату податку, а й можливість повернути частину коштів у вигляді податкової знижки.

Поінформували, що подати декларацію можна в електронній формі скориставшись приватною частиною Електронного кабінету. У режимі «ЕК для громадян» електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати декларацію з частковим заповненням та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку.

Також учасники обговорили питання застосування РРО/ПРРО та процедуру одноразового (спеціального) добровільного декларування.

«Податок на доходи фізичних осіб, сплачений за результатами річного декларування, поповнює місцеві бюджети територіальних громад, за рахунок яких фінансується утримання та покращення інфраструктури населених пунктів, вирішуються питання соціально-економічного розвитку. Тому декларування доходів та сплата податків – обов’язок кожного свідомого громадянина», - зазначила заступник начальника податкової області Людмила Хворостян.