Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання дня: Як довести безперервність постачання пального отримувачам з метою складання зведених акцизних накладних?

, опубліковано 10 лютого 2022 о 08:29

На це запитання, яке надійшло на постійно діючу "гарячу лінію", відповідав платнику податків заступник начальника Головного управління ДПС у Луганській області Ігор Ткачов.

Згідно з пунктом 231.3 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) у разі безперервного постачання пального підприємство може скласти для кожного отримувача пального зведені акцизні накладні за кожним кодом товарної підкатегорії за УКТ ЗЕД не пізніше останнього дня такого місяця на весь обсяг реалізованого пального протягом такого місяця. Водночас безперервним постачанням вважається забезпечення постачальниками можливості отримувачам пального отримувати його в будь-яку годину доби та будь-якого дня відповідного місяця.

Згідно з ч. 2 статті 267 Господарського кодексу України строки постачання встановлюються підприємством – постачальником і його покупцями у договорах поставки і з урахуванням необхідності ритмічного та безперебійного постачання товару. Таким чином, документальним доказом того, що отримувач пального (покупець) одержує його від постачальника безперервно в розумінні пункту 231.3 ПКУ, буде відповідний договір поставки.

Нагадаємо: з метою надання роз’яснень щодо практичної реалізації норм податкового законодавства в Головному управлінні ДПС у Луганській області діє телефонна «гаряча лінія».