Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання дня: Чи повинна подавати юридична особа до контролюючого органу за неосновним місцем обліку повідомлення за формою 20-ОПП про обладнання (газовий котел, генератор для обігріву)?

, опубліковано 09 лютого 2022 о 08:14

На це запитання, яке надійшло на постійно діючу "гарячу лінію", відповідав платнику податків заступник начальника Головного управління ДПС у Луганській області Ігор Ткачов.

Оскільки юридична особа перебуває на обліку у контролюючому органі за неосновним місцем обліку за місцезнаходженням приміщення (власного або орендованого), про яке вже подавалось повідомлення за формою 20-ОПП застосовується принцип укрупнення інформації відповідно до норм розділу VIII Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом МФУ від 09.12.2011 № 1588 із змінами (далі – Порядок № 1588).

Окремо повідомляти контролюючий орган за основним місцем обліку шляхом подачі повідомлення за формою 20-ОПП про котел та генератор, які експлуатуються за адресами розташування власних або орендованих приміщень юридичної особи, стосовно яких подавалось повідомлення за формою 20-ОПП, не потрібно.

Згідно з пунктом 8.1 розділу VIII Порядку № 1588, платник податків зобов’язаний повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючий орган за основним місцем обліку шляхом подання Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (додаток № 10 до Порядку №1588) у порядку, встановленому розділом VIII Порядку №1588.

Нагадаємо: з метою надання роз’яснень щодо практичної реалізації норм податкового законодавства в Головному управлінні ДПС у Луганській області діє телефонна «гаряча лінія».