Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Луганщини перерахували до бюджетів усіх рівнів понад 3,8 млрд гривень ПДФО

, опубліковано 28 грудня 2021 о 08:19

Спільно з бізнесом податкова служба Луганщини забезпечує позитивну динаміку надходжень податку на доходи фізичних осіб. Про це повідомила представників ЗМІ регіону заступник начальника Головного управління ДПС у Луганській області Людмила Хворостян.

За її словами, протягом січня – листопада 2021 року до бюджетів усіх рівнів надійшло 3 млрд 805,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Це на 18,1 відс. або на 582,8 млн грн більше ніж у аналогічному періоді минулого року.

Місцеві бюджети отримали 2 млрд 844,6 млн грн ПДФО, що перевищує показники січня – листопада 2020 року на 18,3 відс. або на 440,3 млн гривень.

До державного бюджету за 11 місяців поточного року мобілізовано 961,2 млн грн ПДФО. Цей показник збільшився на 17,4 відс. або на 142,5 млн грн у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року.

Людмила Хворостян зазначила, що наповнення місцевих бюджетів знаходиться на постійному контролі у податковій службі Луганської області, оскільки від цього багато в чому залежить стабільність і стійкість всієї фінансової системи регіону. Важливо, що територіальні громади найбільшу частку податкових надходжень отримують саме за рахунок ПДФО. Ці кошти йдуть на розвиток власної соціально-економічної сфери.

Вона підкреслила, що в останні роки податківці відзначають зростання податкової культури платників і дотримання ними вимог законодавства. Загалом темпи росту надходжень до місцевих бюджетів свідчать про ефективність роз’яснювальних та інформаційно-комунікаційних заходів, які проводить податкова служба спільно з активом громад стосовно декларування найманої праці та своєчасної сплати ПДФО.