Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ЗІР: Як СГ виправити невірне заповнення реквізиту платіжного документа в частині податкового номера платника (код за ЄДРПОУ/РНОКПП), що призвело до рознесення платежу до ІКП іншого СГ?

, опубліковано 22 листопада 2021 о 08:29

Главою 2 розд. IІІ Порядку ведення податковими органами оперативного обліку податків, зборів, платежів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 12.01.2021 № 5 (далі – Порядок № 5) передбачено порядок відображення в інтегрованій картці платника (далі – ІКП) сум надходжень платежів.

Відповідно до п. 2 глави 2 розд. III Порядку № 5 рознесені платежі відображаються в ІКП датою зарахування на рахунки, відкриті в Казначействі, обліковими операціями зі сплати/повернення сум відповідно до поля «Призначення платежу» документів на переказ згідно з переліком кодів видів сплати, визначеним Порядком заповнення реквізиту «Призначення платежу» розрахункових документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, платежів на бюджетні рахунки та/або єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на небюджетні рахунки, а також на єдиний рахунок, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 24.07.2015 № 666 зі змінами та доповненнями.

З метою отримання конкретної відповіді суб’єкту господарювання необхідно звернутись до територіального органу ДПС за місцем адміністрування (обліку) сплаченої суми, оскільки випадок рознесення платежу до інтегрованої картки платника іншого суб’єкта господарювання потребує аналізу відповідних платіжних документів.

Це та відповіді на інші питання можна знайти на загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (ЗІР). Його розміщено на вебпорталі ДПС за посиланням: https://zir.tax.gov.ua/.