Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легалізація активів: як працює закон про податкову амністію

, опубліковано 20 жовтня 2021 о 11:05

В межах проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо особливостей податкової амністії фахівці Головного управління ДПС у Луганській області продовжують спілкування з громадськістю регіону.

Чергова онлайн-зустріч відбулась із громадською організацією «Промінь».

Під час спілкування посадовці обговорили основні положення Закону України від 15 червня 2021 року № 1539, яким запроваджено одноразове (спеціальне) добровільне декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

У ході діалогу також було обговорено законодавчі норми, що визначають перелік активів, які слід декларувати та які відомості слід зазначати в одноразовій спеціальній декларації, ставки та строки сплати збору з одноразового добровільного декларування, приклади заповнення форми одноразової добровільної декларації та порядок її подачі через електронний кабінет платника.

«Легалізація активів фізичних осіб дає можливість жити в цивілізованому супільстві. Якщо ми хочемо змін у майбутньому – треба стати цими змінами в сьогоденні», - зазначила заступниця начальника податкової Луганщини Людмила Хворостян.