Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування: як просувається кампанія

, опубліковано 12 жовтня 2021 о 13:06

Про це повідомила журналістам регіону начальник Головного управління ДПС у Луганській області Ольга Височина.

Громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані належним чином, можуть добровільно пройти одноразове (спеціальне) добровільне декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи. Податкова амністія розповсюджується, зокрема, на активи у вигляді грошових коштів, валютних цінностей, цінних паперів, рухомого та нерухомого майна в Україні та закордоном.

За її словами, якщо громадянин не сплачував податки зі своїх доходів, але наявні у нього активи вкладаються у рамки «гроші не більше 400 тис. гривень, квартира не більша за 120 кв. м., будинок не більше за 240 кв. м.», йому подавати декларацію не потрібно.

Очільниця відомства розповіла про найактуальніші питання стосовно кампанії одноразового (спеціального) декларування, які надходять від громадян до податкової, та відповіді на них.

Вона звернула увагу, якщо у платників виникатимуть додаткові питання, податкова Луганщини готова приймати їх у будь-якому з 15 центрів обслуговування платників регіону та надавати консультативну допомогу.

Також зі всією інформацією щодо одноразового добровільного декларування можна ознайомитися у банері «Одноразове добровільне декларування» на вебпорталі Державної податкової служби України.

«Одноразове декларування є правом громадянина, а не обов'язком. Це добровільне бажання платника податків задекларувати свої активи. Скориставшись ним, декларант отримує слушну нагоду почати своє фінансове життя «з чистого аркушу», – зазначила Ольга Височина.

Детальніше можна подивитися тут.