Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Увага! Зміни у законодавстві

, опубліковано 01 жовтня 2021 о 08:08

У Головному управлінні ДПС у Луганській області звертають увагу. З 2 липня 2021 року набрав чинності Закон України від 03 червня 2021 року № 1525-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами, та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам».

Так, зокрема пункт 64.5 статті 64 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) після абзацу чотирнадцятого доповнено новий абзац такого змісту: «У разі реєстрації особи-нерезидента як платника податку на додану вартість відповідно до пункту 2081.2 ПКУ одночасно автоматично здійснюється взяття на облік такої особи-нерезидента».

Пункт 67.5 ПКУ доповнено абзацами третім та четвертим такого змісту: «У разі анулювання реєстрації особи – нерезидента як платника податку на додану вартість відповідно до пункту 2081.3 ПКУ одночасно автоматично здійснюється зняття з обліку такої особи-нерезидента.

Особа-нерезидент, у якої на дату анулювання реєстрації як платника податку на додану вартість відповідно до пункту 2081.3 ПКУ наявний податковий борг або не виконані податкові зобов’язання, автоматично знімається з обліку після погашення боргу та виконання зобов’язань, визначених ПКУ.