Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Право на добровільне декларування активів

, опубліковано 14 вересня 2021 о 10:30

Це питання розглядалося під час онлайн-зустрічі фахівців Головного управління ДПС у Луганській області з громадською організацією Попаснянщини «Сонечко».

Податківці розповіли, що процедура одноразового (спеціального) добровільного декларування активів, з яких раніше не були сплачені податки і збори, є абсолютно добровільною. Скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків

«Положення закону про податкову амністію абсолютно прозорі, а процес декларування максимально зручний. При цьому, якщо у платників виникатимуть додаткові питання, податкова готова приймати їх у центрах обслуговування, надавати індивідуальні податкові консультації», – підкреслила заступниця начальника податкової регіону Людмила Хворостян.