Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Добровільне декларування – можливість легалізувати доходи і чесно сплачувати податки

, опубліковано 09 вересня 2021 о 11:30

Стартувала кампанія з одноразового (спеціального) добровільного декларування, яка триватиме до 1 вересня 2022 року. Тож ймовірні декларанти мають можливість цивілізовано легалізувати доходи, які раніше не підлягали оподаткуванню. Про це повідомили податківці Луганщини під час онлайн-зустрічі з громадською організацією «Кремінський центр регіонального розвитку «Наша громада».

Скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи - резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу є чи були платниками податків.

За словами заступниці начальника Головного управління ДПС у Луганській області Людмили Хворостян, декларацію потрібно подавати тільки в електронній формі. У декларації треба вказати відомості про декларанта для його ідентифікації (прізвище, ім’я, по батькові, податковий номер), відомості про об’єкти декларування. Для грошових активів – вид, розмір та валюту активу, класифікація банківських металів тощо. Для рухомого та нерухомого майна – місце знаходження або місце зберігання, вид, назву, рік виробництва/випуску тощо.