Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одноразове добровільне декларування як додаткове джерело наповнення бюджету

, опубліковано 03 вересня 2021 о 13:30

Фахівці Головного управління ДПС у Луганській області провели онлайн-зустріч з громадською організацією «Красноріченська ініциатива». Обговорювали одноразове добровільне декларування.

Під час заходу податківці розповіли учасникам, що з 01 вересня 2021 року та до 01 вересня 2022 року проводиться кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб згідно Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

«Задекларувавши такі активи та сплативши у повному обсязі суми збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, декларант звільняється від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства», – наголосила заступниця начальника Головного управління ДПС у Луганській області Людмила Хворостян.