Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Обговорювали одноразове добровільне декларування з громадськістю Рубіжного

, опубліковано 13 серпня 2021 о 13:43

Фахівці Головного управління ДПС у Луганській області провели онлайн-зустріч з громадською організацією «Громадській дім» та представниками Рубіжанської територіальної громади.

Під час зустрічі податківці роз’яснювали учасникам норми Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Розповіли, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Саме протягом цього періоду громадяни зможуть подати добровільну декларацію до Державної податкової служби України. Декларація подається виключно декларантом в електронній формі через електронний кабінет платника.

«Наразі податкова служба працює над імплементацією цього закону. Ми проводимо роз’яснювальну роботу для того, щоб одноразове декларування пройшло на високому рівні і всі бажаючі могли ним скористатися», - зазначив заступник начальника податкової регіону Євген Жердєв.

Наприкінці заходу учасники домовились про сприяння у проведенні роз’яснювальної кампанії.