Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Обговорювали одноразове добровільне декларування з громадськістю Попасної

, опубліковано 12 серпня 2021 о 13:27

Фахівці Головного управління ДПС у Луганській області провели онлайн-зустріч з громадською організацією смт Комишувахи Попаснянського району.

Під час заходу податківці розповіли учасникам, що громадяни, які мають розміщені на території України та/або за її межами активи, що належать їм на правах власності та з яких, відповідно до вимог законодавства та/або міжнародних договорів, не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори, мають право подати одноразову добровільну декларацію.

Одноразове добровільне декларування відбуватиметься з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Задекларувавши активи, декларант має сплатити збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування за ставками: загальна – 5%, для закордонних активів – 9%, для активів у вигляді облігацій внутрішньої державної позики – 2,5%.

Заступник начальник податкової регіону Євген Жердєв зазначив, що зараз податківці проводять широкомасштабну інформаційно-роз'яснювальну кампанію з декларантами з цього питання та закликав долучитися до цього процесу.