Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання дня: Яким чином заповнюється коригуюча довідка про зведені за добу підсумкові облікові дані щодо обсягів обігу та залишків пального на акцизному складі пального, якщо помилка допущена у графі 10.4 таблиці 3 поданої основної довідки?

, опубліковано 09 серпня 2021 о 08:35

На це запитання, яке надійшло на постійно діючу "гарячу лінію", відповідав платнику податків заступник начальника Головного управління ДПС у Луганській області Ігор Ткачов.

Форма довідки про зведені за добу підсумкові облікові дані щодо обсягів обігу (отримання/відпуску) та залишків пального на акцизному складі пального (далі – Довідка) затверджена наказом Міністерства фінансів України від 27.11.2018 № 944 зі змінами та доповненнями (далі – Наказ № 944).

Згідно з п. 5 Наказу № 944 основна Довідка формується після проведення останньої операції з обігу пального у звітній добі, але не пізніше 23 години 59 хвилин цієї доби, до початку здійснення операцій з обігу пального у добу, що настає за звітною добою, та надсилається не пізніше 23 години 59 хвилин доби, що настає за звітною добою. Коригуючі Довідки формуються і надсилаються протягом трьох календарних днів з дати виявлення помилки (помилок) у наданій у Довідках інформації. Коригуюча Довідка подається не частіше одного разу на добу.

Коригування може бути трьох видів:

вид 1 – вилучення вже наданої інформації: у вибраній таблиці коригуючої Довідки зазначаються дані рядка (у тому числі номер рядка), вказані в основній Довідці з урахуванням усіх наданих коригувань, при цьому, у колонці «Тип дії» таблиці коригуючої Довідки зазначається тип дії «2»;

вид 2 – додання нової інформації: у вибраній таблиці коригуючої Довідки зазначається новий номер рядка, заповнюються всі поля цього рядка, у колонці «Тип дії» таблиці коригуючої Довідки зазначається тип дії «1».

вид 3 – зміна раніше наданої інформації: спочатку здійснюється коригування виду 1, потім коригування виду 2.

Отже, для виправлення помилки, що допущена у графі 10.4 «серійний (ідентифікаційний) номер витратоміра» таблиці 3 поданої основної Довідки платнику необхідно протягом трьох календарних днів з дати виявлення такої помилки подати коригуючи Довідки з проведенням коригування виду 1 (вилучити невірно надану інформацію в рядку) та коригування виду 2 (подати нову інформацію по рядку).

У разі, якщо зміни вносяться в одну таблицю Довідки та коригується один рядок, то заповнюється лише той рядок таблиці, який підлягає коригуванню.

Нагадаємо: з метою надання роз'яснень щодо практичної реалізації норм податкового законодавства в Головному управлінні ДПС у Луганській області діє телефонна «гаряча лінія».