Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості обліку руху коштів на єдиному рахунку

, опубліковано 06 липня 2021 о 08:24

У Головному управлінні ДПС у Луганській області інформують. З 04.06.2021 набрав чинності наказ МФУ від 23.03.2021 № 166 (далі – Наказ № 166), яким затверджено Порядок ведення обліку податків, зборів та інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесених на єдиний рахунок (далі – Порядок).

Цей Порядок визначає процедуру ведення обліку податків, зборів та інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесених на єдиний рахунок, для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків і зборів, передбачених Податковим кодексом України, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, включаючи пеню та штрафи відповідно до положень Закону України від 08.07.2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями, та інших платежів, що визначені відповідним законодавством та контроль за справлянням яких покладено на ДПС, заборгованості з інших платежів.

Також Порядком визначені норми щодо: порядку ведення єдиної картки платника; обліку руху коштів на єдиному рахунку за інформацією Казначейства; генерування інформації про рух коштів на єдиному рахунку; формування контрольних ренкінгів платників за показниками, які підлягають сплаті на бюджетні/небюджетні рахунки; генерування реєстру платежів з єдиного рахунка.

У відомстві зазначають, що можливість перегляду актуальної інформації про рух коштів на єдиному рахунку та доступ до інформації про залишок коштів на ньому для платників передбачено у приватній частині Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua).

Нагадуємо, єдиний рахунок для сплати податків і зборів, інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на ДПС України, та єдиного внеску запроваджено з 01.01.2021, його платник податків може використовувати за бажанням.