Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За рахунок паперових оборудок легалізовано 183 млн гривень

, опубліковано 25 червня 2021 о 08:39

Заступник начальника Головного управління ДПС у Луганській області Ігор Ткачов повідомив, що фахівцями відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом в ході моніторингу зовнішніх та внутрішніх інформаційних ресурсів, встановлено наступне. Посадові особи суб’єкта господарювання, реєструючи податкові накладні без фактичного здійснення господарських операцій, скріплюючи їх електронним цифровим підписом, внесли завідомо неправдиві дані - виписали, підписали та зареєстрували в ЄРПН податкові накладні на товари/послуги, які не вироблялись (не виконувались/не придбавались) цим суб’єктом на загальну суму 183 млн гривень.

Ігор Ткачов зауважив, що таким чином посадові особи здійснили службове підроблення документів, та внесли до офіційних документів (податкові декларації з податку на додану вартість, податкові накладні) завідомо неправдиві відомості.

За його словами, шляхом введення в обіг нереальних товарів/послуг невідомого походження на зазначену суму, посадові особи товариства з обмеженою відповідальністю легалізували їх через низку підприємств.

За результатами проведеного аналізу складено аналітичне дослідження, з ознаками кримінального правопорушення за ст. 366, 209 КК України та передано для прийняття рішення відповідно ст. 214 КПК України до правоохоронних органів.