Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Луганщини отримали у Центрах обслуговування майже 30 тисяч адміністративних послуг

, опубліковано 17 червня 2021 о 08:58

Заступник начальника Головного управління ДПС у Луганській області Євген Жердєв розповів, що органами ДПС регіону у січні – травні 2021 року надано платникам 29 тис. 709 адміністративних послуг, з них в електронній формі – 3 тис. 459. Останній показник на 103 відс. перевищує кількість адміністративних послуг в електронному вигляді за аналогічний період минулого року.

За його словами, найбільш затребуваними в області залишаються такі послуги, як видача громадянам карток платників податків з присвоєнням реєстраційного номера платника (видано 12 тис. 679 карток), отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб (ДРФО) про суму виплачених доходів та утриманих податків (видано 6 тис. 846 довідок), надання витягу з реєстру платників єдиного податку (надано 1 тис. 922 витяги), реєстрація книг обліку розрахункових операцій (зареєстровано 1 тис. 736 книг), реєстрація платників єдиного податку (зареєстровано 1 тис. 781 платника), видача довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюються органами державної податкової служби (видано 1 тис. 167 довідок).

Євген Жердєв зазначив, що найчастіше платники податків користувалися електронною формою при отриманні послуг з реєстрації РРО (44,9 відс.), видачі довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (69,1 відс.), реєстрація книг обліку розрахункових операцій (66,7 відс.).

Він нагадав, що адміністративні та інші послуги надаються відповідно до вимог інформаційних карток та нормативних документів, якими керуються фахівці ДПС. З інформаційними картками надання адміністративних послуг та зразками заяв кожен платник податків має можливість ознайомитися на стендах у приміщеннях кожного Центру обслуговування платників та на субсайті Головного управління ДПС у Луганській області вебпорталу ДПС в розділі «Діяльність/Адміністративні послуги».

Євген Жердєв наголосив, що сучасний рівень інформаційних технологій дозволяє чимало питань в органах ДПС вирішити дистанційно. Зокрема, процес подання звітності суттєво полегшує електронне звітування, а у віддаленому спілкуванні з органами ДПС допоможе використання персонального робочого місця в Електронному кабінеті платника.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС. Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.