Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зміни в оподаткуванні податком на додану вартість, які відбулися у 2021 році

, опубліковано 16 червня 2021 о 14:47

Це тема чергового вебінару для бізнес-спільноти Луганщини в рамках співпраці з Кремінською районною громадською організацією «Кремінська бізнес-асоціація».

Основний фокус у рамках вказаного заходу було зосереджено на змінах в частині застосування ставок податку на додану вартість.

Начальник відділу прогнозу, аналізу та звітності управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС у Луганській області Михайло Болібок розповів, що відповідно до норм Закону України від 17 грудня 2020 року №1115-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції", починаючи з 01 березня 2021 року, за ставкою ПДВ у розмірі 14 відсотків оподатковуються операції з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України сільськогосподарської продукції, що класифікується товарними позиціями згідно з УКТ ЗЕД.

Він розглянув правила нарахування податкових зобов'язань з ПДВ та їх коригування, а також особливості складання податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних та їх реєстрації в ЄРПН у зв’язку зі змінами.

Такі заходи дають можливість платникам податків поглибити свої податкові знання, а онлайн-формат дозволяє це зробити у зручний час.

Детальніше