Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця з громадськістю: відбулось чергове засідання Громадської ради

, опубліковано 11 червня 2021 о 13:22

Заступники начальника Головного управління ДПС у Луганській області Євген Жердєв та Людмила Хворостян взяли участь у онлайн-засіданні Громадської ради.

На засіданні розглядалися робочі питання обрання голови, заступника голови громадської ради, формування комітетів.

Також обговорювали запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Євген Жердєв розповів про порядок його використання.

Він зазначив, що такий спосіб сплати податків є комфортним, оскільки скорочує платникам фінансові витрати і час на формування розрахункових документів. Обов’язок зі сплати податкових платежів та єдиного внеску вважається виконаним з моменту внесення коштів на єдиний рахунок. Розрахуватись з бюджетом та фондами можливо одним платіжним документом на загальну суму. Використання єдиного рахунку платника є добровільним.

«Станом на 01.06.2021 у податковій Луганщини 22 платника, використовують єдиний рахунок для сплати податків і зборів та ЄСВ, - підсумував податківець. - За п’ять місяців поточного року ними через єдиний рахунок сплачено 757,9 тис. грн податків і зборів та ЄСВ».

Представники інститутів громадянського суспільства обрали нового голову громадської ради, сформували комітети та визначилися з напрямами їх роботи на друге півріччя поточного року.