Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Обговорили питання детінізації праці

, опубліковано 01 червня 2021 о 15:50

Податківці Луганщини в онлайн форматі спілкувалися з головою громадської організації «Кремінська бізнес-асоціація».

Ця організація активно взаємодіє з владою та бізнесом, її місія створення сприятливих умов для економічного розвитку регіону, мотивація населення до організації та розвитку малого та середнього бізнесу, формування підприємницької культури.

«Через тіньовий ринок зайнятості громадяни системно позбуваються соціального захисту, територіальні громади втрачають кошти на підтримку та розвиток громадських потреб (освітлення, дороги, школи, лікарні), держава втрачає мільйони гривень несплачених коштів. Для контролю за повнотою надходжень до бюджетів податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування вживаються заходи щодо боротьби з «тіньовою» зайнятістю та виплатою зарплати без оподаткування. Податківці разом з громадами намагаються створити рівні умови для сплати податків», - зазначив заступник начальника Головного управління ДПС у Луганській області Євген Жердєв.

Учасники зустрічі обговорили плани співпраці з цього питання, зокрема, на систематичній основі проводити роз’яснювальну робота серед роботодавців щодо неприпустимості допуску до роботи найманих осіб без оформлення трудових відносин, виплати заробітної плати без сплати податків та єдиного внеску.