Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Виплати фізособі за участь у проведенні культурних заходів: вважається додатковим благом?

, опубліковано 27 травня 2021 о 08:19

У Головному управлінні ДПС у Луганській області розповіли. Законом України від 04.11.2020 № 962-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму та креативних індустрій» внесено зміни до Податкового кодексу України.

Зокрема, з 23.12.2020 року варто враховувати, що додатковим благом платника податку для цілей оподаткування податком на доходи фізичних осіб і військовим збором не буде вважатися сплачена закладом культури вартість товарів та послуг, що пов’язані з участю фізособи у створенні та показі (проведенні) культурних, у тому числі гастрольних, заходів. У цьому випадку вартість товарів та послуг чітко обмежена вартістю проїзду, проживання, харчування, охорони, страхування, медичного обслуговування, тренування платника податків (підпункт «б» підпункту 164.2.17 ПКУ).

Щоб зазначені виплати не оподатковувалися податком на доходи фізичних осіб і військовим збором, оплата цих сум повинна бути передбачена умовами договору між відповідним закладом та платником податку.