Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Врегулювання податкового боргу: за яких умов списуються фінансові санкції

, опубліковано 16 березня 2021 о 08:18

У Головному управлінні ДПС у Луганській області нагадали. З метою соціальної підтримки платників на період карантинних заходів одним з механізмів врегулювання податкового боргу є прощення фінансових санкцій за умови прискореної сплати основної суми податкового боргу платникам податків фізичним і юридичним особам окремих категорій.

У відомстві зазначають, платник податків, який станом на 1 листопада 2020 року має податковий борг може скористатися нормою пункту 23 розділу 10 підрозділу ХХ Податкового кодексу України (далі – пункт 23), яка передбачає прощення фінансових санкцій.

Для цього платнику податків необхідно:

звернутися до податкової інспекції за місцем обліку його податкового боргу із заявою;

сплатити протягом шести місяців з грудня 2020 року до червня 2021 року готівковими коштами основну суму податкового боргу (без штрафних санкцій, пені, крім несплачених процентів за користування розстроченням/відстроченням), що виник станом на 1 листопада 2020 року;

забезпечити своєчасну та в повному обсязі сплату поточних податкових зобов'язань до загальнодержавних та місцевих бюджетів.

Законодавством передбачено окремі категорії платників, які не зможуть скористатися цією нормою.

Згідно з пунктом 23 штрафні санкції і пеня, що залишилися несплаченими на дату повної сплати основної суми податкового боргу, підлягають списанню у порядку, визначеному для списання безнадійного податкового боргу, за заявою платника податків.

До заяви платник має додати докази виконання ним вимог пункту 23 з 01.11.2020 по дату подання заяви (включно).

Заяву платника має бути оформленою датою не раніше дати набрання чинності пунктом 23 (10.12.2020) та не пізніше дати закінчення шестимісячного строку, що надається платнику для сплати основної суми податкового боргу, який обліковувався станом на 01.11.2020 (09.06.2021).

Заяви платником податків мають подаватися по кожному платежу окремо.

Заяви, оформлені без зазначення необхідної інформації, та/або без урахування наведених вище вимог, задоволенню не підлягають.

Про відмову у застосуванні пункту 23 платнику повідомляється протягом п'яти днів з дати реєстрації заяви.

Детальшіне про це розповідали тут: https://lg.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/454630.html